top of page
lin1.jpg

1. Berätta lite om dig själv och hur du kom i kontakt med ditt hantverk!

Jag har jobbat länge med illustration och textilmönster och fann leran först för några år sen. Hade lite grunder från konstskola men det hade fått läggas på hyllan för annat mer lättillgängligt skapande. 

2. Har du någon utbildning inom ditt hantverk?

När jag återfann den fastnade jag totalt för lerans oändliga möjligheter och fantastiska egenskaper att skapa egna små världar, former och varelser. Att få skapa i lera blev som en besatthet som jag kände att jag bara måste få ägna mig åt så mycket det bara är möjligt.

 

3. Hur går den skapande processen till?

Bland mina verk finns djurskulpturer och unika bruksföremål. Handgjort, långsamt och handmålat. 

En för mig fantastisk kombination mellan det bästa jag vet, lera och mönster.

Jag bor ute i Stockholms skärgård omgiven av djur, hav och natur, något som också är min största inspiration. I övrigt inspireras jag mycket av leran i sig själv, jag älskar de olika stegen som kan utföras i de olika graderna av torkning. Hur den är snabb med också långsam och meditativ. Man måste jobba tillsammans med leran, flera timmar försvinner och i den bubblan finns både lugnet och adrenalinet.

 

4. Var finner du din inspiration ?

Jag tycker om att kunna skicka med en känsla till den som ska se eller köpa mina verk. Att till exempel min “Kandelabertax /Adventstax” kan utstråla styrka som förhoppningsvis landar och blir något att ta med sig. Den håller huvudet högt och tar ett steg med sitt lilla korta ben.  Här kommer jag! 

 

5. Vilka råd kan du ge till någon som är intresserad av börja med keramik?

Råd till någon som vill hålla på med keramik vet jag inte om jag är rätt person att ge. Men jag tror att med allt skapande så blir det bara något om du gör något. Sätt igång. Måste man så måste man. Man lär sig, tar reda på vad som behövs, sliter och lägger ner massor med tid. 

Det finns också otroligt mycket hjälpsamma, generösa, kunniga kvinns i den här världen. Många (jag inkluderat) vill hjälpa och ge råd om de kan.

 

6. Har du någon kvinnlig förebild inom konst/ hantverk / design? Vem och varför?

Helena Sundstedt är en sån person för mig, fantastisk keramiker och otroligt generös med sin kunskap. Hon har lärt mig massor!

 

7. Var ser du dig själv om 5 år?

Med drömmar så tror jag att det är väldigt bra om man har ett formulerat mål för sig själv, men jag vet inte om det är så bra (för mig) att berätta om det, varken i det stora eller lilla. Magin kan försvinna lite då. Men drömmer gör jag! Om blomstrande, mångfasseterad verksamhet och harmoni i livet.

bottom of page