top of page

1. Berätta lite om dig själv och hur du kom i kontakt med ditt hantverk! 

 

Lovisa Lindblom heter jag, 42 år och bor i ett hus tillsammans med tre barn,  sambo och en katt i Fjärdhundra utanför Enköping. Jag trivs som bäst på sommaren då jag tillbringar min tid i sommarstugan där jag kan påta i trädgården och bygga. Jag bygger allt från möbler till växthus, gjuter & målar & inreder alla tänkbara ställen. 

 

Jag mår bra av att arbeta med händerna älskar färg och form. Att skapa med trä gör mig glad & lugn, ja, jag älskar det helt enkelt! 

 

 

2. Har du någon utbildning inom ditt hantverk? 

 

Nja. Kreativitet och skapande har alltid tilltalat mig. Jag gick en estetisk klass på högstadiet & läste praktiskt-estetisk inriktning under min lärarutbildning. Men hantverket med Trapphustavla utvecklats med tiden sedan jag startade företaget 2014.

 

3. Hur går den skapande processen till? 

 

Jag är egenmäktig VD & ensam arbetare i företaget. 

Jag surfar på mina flow-vågor som min ADHD bidrar till. När jag får feeling kan jag arbeta hela dagar i min verkstad.

Jag skissar på idéer & söker efter bra, tänkvärda, roliga, feministiska eller politiska texter att använda. 

 

Ett par gånger i veckan tar jag en tur runt på ett gäng loppisar.  Jag söker efter unika ramar från en tid som flytt. En tid då det mesta, enligt mig, var så mycket vackrare och mer gediget. Jag söker också rätt på skivor och brädor att återbruka. Jag sågar, spårar, slipar och filar för att sedan spraya i all världens färger. 

 

Trapphustavlorna är färdiga konstverk med limmade bokstäver & alltså inte utbytbara. 

 

Varje tavla blir unik i & med återbruket av ramar & hantverket i sig bjuder på olikheter.

 

4. Var finner du din inspiration ? 

 

Min hjärna vilar, på gott och ont, aldrig från associationsbanor & projektidéer.  Jag har alltid med mig en skrivbok att pränta ner och skissa sånt jag har lust att göra & tillverka. Inspiration finns överallt. Jag får inspiration från möten med människor, skog & natur, musik, politik & från loppisturer. När jag scannar med blicken över gamla ting, skrot & bråte kickar tankarna igång  & jag fylls av idéer. 

 

5. Vilka råd kan du ge till någon som är intresserad av börja med hatverk? 

 

Våga låt din inspiration flöda & tänk aldrig att något inte går. Följ dina drömmar och låt din kropp få arbeta. Det är härligt att bli lite smutsig. 

 

6. Har du någon kvinnlig förebild inom konst/ hantverk / design? Vem och varför? 

 

Frida Kahlo är förstås en förebild. Hennes gripande historia & målningar berör & inspirerar. 

 

Och Natashja ”Lady Dahmer” Blombergs konstverk är favoriter. Tavlorna ger tänkvärda budskap som är viktiga i vår tid. Och jag tycker mycket om att det är självporträtt. Dessutom, som trogen lyssnare av podden ”Dålig stämning”, tilltalas jag av hennes jargong & de viktiga ämnen hon tillsammans med medpoddaren Fayme Elmén tar upp.

 

Jag blir även mäkta imponerad av Art by S Barbrosdotters energi & glädje. Familjen älskar tishorna & Stinas blotta närvaro i ett rum vare sig det är IRL eller på typ Instagram sprider härliga vibbar. 

 

7. Var ser du dig själv om 5 år?

 

Ingen aning. Planering är inte min grej. Ett utvecklingsområde jag negligerar.

trapp2.jpg
bottom of page