top of page

Onlinemarknad vs "riktig" marknad

Trots att online-shopping varit oerhört populärt sedan länge hade nästan ingen hört talas om ”onlinemarknad” för ett år sedan. Idéen odlades när pandemin startade och alla fysiska marknader ställdes in, och visst var vi alla lite fundersamma på hur detta koncept skulle fungera? För hur skapar man den magin som uppstår mellan utställare och besökare? Hur kan man få känslan av ett äkta hantverk om man inte får vidröra och studera det nära? Den fysiska känslan kan man inte få digitalt MEN online finns tid att fördjupa sig mer om varje utställare genom text och bilder, genom videos och "behind the scenes". Man får komma alla dessa kreativa själar närmare på ett helt annat sätt vilket har varit helt otroligt att se. Något som flera "besökare" påpekade var att den här marknaden kunde alla besöka, oavsett var de bodde! En otrolig inkludering då många som bor i mindre orter annars får resa lång väg för att komma till de större marknaderna som till största del är i storstäder. Så vad händer härnäst?


Det finns mycket planer framöver och en av dem är att göra LocalFemmesMarket.com till en plattform där vi tillsammans kan sprida information, disskutera och promota varandra i bloggform. Har du något särskilt du önskar lyfta, en fråga kring att driva företag, eller om du vill berätta om ditt hantverk på ett djupare plan så maila localfemmesmarket@gmail.com så återkopplar vi så snart vi kan.


Vi har sett så många fördelar med både fysisk marknad och marknad online, så vi kan inte säga att vi föredrar den ena framför den andra, och därför är Local Femmes Market här för att stanna!


Kommentera gärna nedan va du tycker är fördelar/nackdelar me online vs fysisk marknad :) . Stina och Therese

412 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 commento


Hej! Det låter som fantastiska framtidsplaner! Jag håller med om att den ena formen av marknad inte går att jämföra med den andra. Det är härligt med vimlet på en fysisk marknad, att kunna klämma och prova på allt, men jag bor i djupaste Dalslands-skogarna och närmsta stora konst-marknaden ligger långt bort. Jag hade på sin höjd ev besökt en på hela året. Nu finns det ju flera att besöka. I december var jag utställare på Kreativa Feministers digitala julmarknad. Vilken upplevelse! Det hade jag ju aldrig varit om det inte vore för digitaliseringen. Man, eller jag, tar reda på mer om personen bakom och jag kommunicerar med fler. Så ja, jag hoppas de digitala marknadern är här för att…

Mi piace
bottom of page